SPITALUL CLINIC CF2 BUCUREŞTI ESTE UN SPITAL SIGUR PENTRU PACIENŢI! 

Având în vedere distorsiunile informative care continuă să apară în spațiul public prin intermediul mass media, privitor la Spitalul CF 2 din București, conducerea instituției face următoarele precizări:

1. Spitalul CF 2 din București nu poate fi nici înstrăinat, nici preluat de Primăria Sectorului 1 sau a Capitalei. El are un proprietar istoric iar acest proprietar este Ministerul Transporturilor. Chiar dacă acest minister, prin vremelnicii lui miniștri, a încercat, de-a lungul timpului, să înstrăineze acest spital ca, de altfel, întreaga rețea a spitalelor CFR din România, odată cu revenirea acestor unități sanitare la proprietarul inițial, în 2013, a dovedit că intenția distrugerii rețelei era un act de subminare a economiei și siguranței transporturilor.

2. Este regretabilă intenția de a prelua Spitalul CF 2 la Primăria de sector, exprimată de candidatul la Primăria Sectorului 1, d-na Laura Chiriac, la postul de televiziune B1 TV, în seara zilei de 20.05.2016. Această declarație vine în urma unui lung șir de intervenţii pentru preluarea sau înstrăinarea spitalului. Întrucât nu o putem suspecta pe d-na Laura Chiriac de incompetență sau necunoașterea elementară a „subiectului” abordat, domnia sa fiind de profesie jurnalist, credem că afirmația a fost făcută cu intenție și se înscrie în lunga listă a celor care au vrut să dezintegreze Spitalul CF 2.

3. Credem, de asemenea, că declarația iresponsabilă a d-nei Laura Chiriac, făcută a doua zi, pe 21.05.2016, la România TV, unde domnia sa a afirmat, pur și simplu, că Spitalul CF 2 nu a mai primit, de 6 ani, niciun dezinfectant, denotă fie că domnia sa nu a înțeles ABSOLUT NIMIC din ceeea ce se întâmplă la Spitalul CF 2, ceea ce este INADMISIBIL pentru un jurnalist, cu atât mai mult pentru un candidat la primăria unui sector, fie (ceea ce este la fel de grav) a lansat acest NEADEVĂR în deplină cunoștință de cauză, pentru a crea panică printre pacienți și viitorii pacienți și, în ultimă instanță, pentru compromiterea spitalului. După cum am mai precizat, încă din anul 2014, pe lângă dezinfectanţii cunoscuţi, dispunem şi de serviciul de nebulizare (vapori de peroxid) pentru blocurile operatorii, saloane şi săli de pansamente care se efectuează de câte ori e nevoie şi care acţionează asupra tuturor suprafeţelor (mobilier, aparatură, pereţi, tavan, pavimente). Controlul dezinfectării se realizează atât prin serviciul propriu (CSCIN) cât şi de firma care asigură dezinfecţia la laboratorul DSP Bucureşti. Aşadar considerăm că în acest moment nu există nici un pericol pentru pacienţii care apelează la serviciile oferite de către spitalul nostru, fapt constatat şi de controalele efectuate recent.

4. Ținem să precizăm că SPITALUL CF 2 din București nu este implicat în niciun fel în campania electorală și nici nu acceptă să fie folosit pe post de „carne de tun” pentru candidații la postul de primar. De aceea, atragem atenția că, dacă afirmații iresponsabile precum cele menționate vor mai fi puse în circulație în spațiul public, vom acționa în instanță pe oricine o va face.

5. Suntem conștienți că Spitalul CF 2 este așezat în cea mai scumpă zonă a Capitalei (unde metrul pătrat de teren costă 1.500 – 2.000 euro), devenind cel mai râvnit spațiu pentru dezvoltatorii imobiliari (ceea ce explică asediu continuu și concertat de peste 6 ani asupra sa, precum și evaluarea din 2010 a terenului la 0,05 euro/mp), dar vrem să asigurăm pe toată lumea că suntem antrenați în acest război de uzură și că, dacă nu a reușit nimeni până acum să ne distrugă, cu atât mai puțin va reuși cineva de acum încolo. În această luptă de rezistență este mobilizat întregul colectiv de salariați, urmarea fiind că spitalul se află acum în cea mai amplă și mai complexă dezvoltare și modernizare din existența sa.

Comitetul Director şi Consiliul Medical
Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut