Pentru programări accesați PROGRAMĂRI. Pentru informații vă rugăm sunați la: +40.372.298.711
Sectia Neonatologie
Secția de Neonatologie a Maternității Spitalului Clinic CF2 a fost înființată în anul 2000, fiind printre cele mai noi secții într-un spital multidisciplinar, cu veche tradiție în domeniul medical.
Maternitatea spitalului asigură servicii medicale pentru toate categoriile de asigurați/neasigurați conform legislației în vigoare și a înregistrat în timp o dezvoltare susținută, prin creșterea numărului de pacienți.
Secția de Neonatologie funcționează cu 20 paturi în sistem rooming-in, 2 posturi de terapie intensivă și 4 posturi de prematuri. Toate saloanele au grupuri sanitare proprii și corespund standardelor recomandate. Sistemul rooming-in practicat în toate saloanele secției asigură interacțiunea imediată a nou-născutului cu mama sa, oferind confort acestora, promovarea alăptarii, consilierea individuală în ceea ce privește îngrijirea nou-născutului și alăptarea la sân.
În compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală este asigurată îngrijirea nou-născuților la termen și prematuri cu patologie aferentă unei maternități de grad IIb*.
* Maternitate de rang II conform protocoalelor aprobate de Ministerul Sanatatii presupune:
- îngrijirea: nou-născuţilor normali și subponderali cu factori de risc, prematurilor pentru recuperare nutriţională, nou-născuţilor (la termen sau aproape la termen) cu hipoxie la naștere, icter neonatal care necesită exsanguinotransfuzie, convulsii
- sectie de TIN pentru: prematuri ≥ 1500 g / ≥ 32 de saptamani, maturaţi respirator sau cu detresă tranzitorie care necesită oxigenoterapie (cort, ventilaţie în sistem CPAP; ventilaţie mecanică pe perioadă limitată), nou-născuţii (vârsta gestațională peste 32 săptămâni până la termen) cu patologie infecțioasă, îngrijiri post-terapie intensivă neonatală, asigurarea corecțiilor metabolice, ale alimentației parenterale toatale sau parțiale, stabilizare termică, tratamentul icterului de prematuritate, prematuri cu crize de apnee.
INFORMAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI
La 34-36 de saptamani de sarcină viitorii părinți pot să urmeze gratuit cursurile Școlii Părinților, pe care o organizăm în cadrul Spitalului Clinic CF2 - Secția Neonatologie.
ÎN MATERNITATEA CF2:
- - Se practică “skin-to-skin”, contactul piele pe piele după naștere, atât la nașterile naturale cât și la cezariene, facilitând adaptarea nou-născutului la viața extrauterină
- - Este promovată inițierea alăptării cât mai precoce după naștere (în primele 2 ore)
- - Se încurajează alăptarea la cerere
- - Mamele sunt consiliate despre avantajele alimentației naturale, sunt învățate tehnici de alăptare și metode de a întreține secreția lactată chiar și atunci când sunt despărțite de copiii lor.
- - Administrarea formulelor de lapte pentru cazurile speciale care necesită suplimentarea alimentației se face cu mijloace sterile (seringă/biberon)
- - Se evită folosirea tetinelor sau suzetelor în cazul copiilor care sug la sân
- - Toate rezervele funcționează în sistemul Rooming-in, ce presupune ca mama și copilul să rămână împreună 24 de ore din 24
- - nou-născuții aflați în Compartimentul Terapie Intensivă Neonatală/Prematuri beneficiază de îngrijire tip “Kangaroo-care”
- - nou-născuții beneficiază de vaccinare conform programului național de imunizare și screening pentru boli genetice (fenilcetonurie, hipotiroidism, fibroză chistică, amiotrofie spinală) și auditiv. Opțional se poate efectua screening metabolic extins.
- - urmărirea nou-născuților după externare se realizează prin cabinetul de Follow-up
Nou-născuții fără probleme de sanatate născuți spontan sau prin operație cezariană se externează la 48-72 ore din maternitate. Copiii născuți prematur sau cu patologie vor necesita tratament specific și se externează în momentul rezoluției afecțiunilor specifice lor.
* Fotografiile apartin colectiei personale a sectiei Neonatologie, fiind efectuate cu acordul partilor.
Medici:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dr. Sicoie Daniela Medic Șef Secție, |
Dr. Ancar Carmen medic primar Neonatologie, |
Dr. Lefter (Tiron) Marilena medic primar Neonatologie |
Dr. Bratu Roxana medic primar Neonatologie |
Dr. Popescu (Pop) Ruxandra medic specialist pediatrie medic specialist neonatologie |
Asistent medical Sef Ioja Mirela, asistent medical principal, formator in domeniul alaptarii
Dotari:
1 Ventilator Draeger Babylog VN800
1 Ventilator Nellcor Puritan Bennett
1 Ventilator MEKICS
1 Infant Flow (sistem ventilatie CPAP)
2 Sisteme Resuscitare Neopuff
1 sistem OPTI-FLOW /HHHFNC
Incubatoare și mese radiante
Lampi fototerapie, bilirubinometru transcutan
Monitoare cardio-respiratorii, pulsoximetre, pompe perfuzie, injectomate
Aparat otoemisiuni acustice
Ecograf portabil
Contact:
tel: +40 372 298 793 int 193
e-mail: neonat@spcf2.ro
SECTIE OBSTETRICA GINECOLOGIE
Sectia Obstetrica Ginecologie a Spitalului Clinic CF 2 functioneaza in corpul D si a fost infiintata in anul 2000, beneficiind de un colectiv sudat cu experienta profesionala complexa devotat binelui pacientului.
Structura Sectiei:
-Parter - Ginecologie
-Etaj 1 – Maternitate
Parter
Compartimentul de Ginecologie are urmatoarea structura:
-Saloane si reserve paciente
-Cabinet asistente
-Sala de pansamente
-Bloc operator ginecologie:
- Compartiment postoperator:
Blocul operator de ginecologie este compus din 2 sali de operatie dotate in vederea efectuarii gamei complete de interventii chirurgicale din sfera ginecologica.
Interventii ginecologice efectuate:
- patologie benigna si maliga a aparatului genital feminine
-tratamentul chirurgical al incontinentei urinare de effort si al prolapsului genital
-chirurgia tumorilor benigne ale sanului
-tratamentul leziunilor precanceroase ale colului uterin
-chirurgie laparoscopica ( sarcina extrauterina, infertilitate, endometrioza pelvina, chiste ovariene, mioame uterine)
- histeroscopie
-curetaje biopsice hemostatice
Sectia de ginecologie beneficiaza de 4 saloane si 4 rezerve, fiecare cu grup sanitar propriu, unele cu aer conditionat, frigider, acces internet, televizor. Unul dintre saloane este amenajat in vederea monitorizarii gravidelor in perioada prenatala si a efectuarii consultului preanestezic si beneficiaza de cardiotocograf, ecograf, aparat EKG. Un alt salon este destinat gravidelor cu sarcina patologica, avamd o capacitate de 5 paturi si beneficind de posibilitatea monitorizarii cardiotocografice a gravidelor.
Cabinetul asistentelor si sala de tratamente asigura o buna monitorizare a pacientelor, efectuarea in siguranta a tratamentlor, pansamentelor, recoltarilor de analize si precum si a unor mici interventii chirurgicale minim invasive care se realizeaza cu anestezie locala ( curetaje, biopsii de endometru, patologia glandei Bartholin).
Etaj 1
Maternitatea are urmatoarea structura:
- Sala de travaliu
- Sala de nasteri
- Bloc operator
- Saloane si reserve paciente
- Cabinet asistente si sala de pansamente
Blocul operator este format dintr-o sala de operatie si salonul postoperaor cu 2 paturi.
Sala de travaliu are 3 paturi, fiecare de posibilitate de monitorizare cardiotocografica, monitor de functii vitale, surse de oxygen, grup sanitar propriu.
Sala de nasteri beneficiaza de un pat care se transforma in masa de nastere, cardiotocograf, spalaturi, masa radiant nou-nascut, surse de oxygen si permite monitorizarea lauzei in urmatoarele 2 ore postpartum; parturientele pot beneficia pe parcursul travaliului de anestezie peridurala la cerere, cu concursul medicilor ATI.
Compartumentul de lehuzie beneficiaza de 12 rezerve a cate 2 paturi, toate fiind dotate cu grup sanitar propriu, unele cu aer conditionat, televizor, frigider. De mentionat ca rezervele sunt in system rooming-in, bebelusii fiind adusi in rezerva cu mamele de indata ce acestea se pot mobiliza fara risc de cadere, cee ace permite o buna relationare si adaptare mama-copil. Proaspetele mamaici beneficiaza de suportul atat al personalului din sectia de Obstetrica cat si Neonatologie, fapt facilitate de dispunerea pe acelasi nivel a ambelor sectii. De mentionat ca pacientele primesc asistenta psihologica specifica obiectivelor medicale din foaia de observatie si suportiva ca si de consigliere in situatii de criza, crescand astefel complianta pacientelor la tratament cee ace are ca rezultat de exemplu, pentru maternitate, reducerea episoadelor de depresie reactiva si postpartum.
Ambele compartimente, Obstetrica si Ginecologie au avantajul functionarii intr-un Spital multidisciplinar, ceea ce permite efectuarea unor investigatii complexe ( laborator de analize cu program continuu, department de imagistica dotat cu RMN, CT, Radiologie), precum si abordarea pluridisciplinara a unor patologii complexe, in colaborare cu alte discipline: ATI, chirurgie generala, urologie, endocrinologie, oncologie neurologie, pediatrie si recuperare medicala.
Camera de garda este interfata de contact a pacientelor cu sectia OG 24/24 H; exista 2 linii de garda asigurate de medici primari/specialisti cu multiple competente profesionale: ecografie, medicina materno-fetala, laparoscopie, etc. camera de garda este formata din 2 dependinte: antecamera in care se realizeaza inregistrarea pacientelor, triajul, anamneza acestora si camera de consultatie dotata cu masa ginecologica si ecograf, asigurand intimitatea si confortul pacientelor si medicului examinator.
Personalul medical de serviciu va stabili prioritatea cu care pacienta este preluata in functie de gravitatea cazului si nu in functie de ordinea sosirii. Spitalizarea poate fi de zi au continua ( minim 24 H de internare). La prezentarea la camera de garda, pacienta are obligatia de a prezenta un act de identitate valabil, in caz contrar fiind necesar identificarea pacientei de catre Sectia de Politie Locala.
Program de vizita: Sectie Ginecologie si Maternitate: Lu-Vi 15:00 -19:00
Sa-Du 14:00-20:00
Mentiune: In ziua nasterii se permite accesul unui singur apartinator desemnat anterior de catre lehuza, echipat corespunzator pentru o perioada de 15 minute, in vederea vizitarii mamei si nou-nascutului.
Dupa mobilizarea pacientelor, vizitele cu apartinatorii desemnati se vor desfasura in spatiul special amenajat la intrarea in sectie cu evitarea supraaglomerarii. Pe parcrusul internarii, nou-nascutul NU are voie sa paraseasca incinta maternitatii.
Medic Sef de Sectie: Dr Moarcas Razvan - medic primar, Comp.: Ecografie OG, Management sanitar, Facultate Drept
Asistenta Sefa – Dobrea Liliana – asistent medical principal Medicina Generala si farmacie, Cadru didactic AMG.
Dr Bordinc Carmencita – medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Laparoscopie, Histeroscopie.
Dr Budu Antoaneta - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Laparoscopie.
Dr Buse Corina - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, RUA, Histeroscopie, Management sanitar.
Dr Dinca Alexandra - medic specialist, Comp.: Ecografie OG, Colposcopie, RUA, Histeroscopie
Dr Huluba Roxana - medic primar, Comp.: Ecografie OG, Colposcopie
Dr Khouro Fathy - medic primar, Comp.: Ecografie OG.
Dr Marinca Delia - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Laparoscopie, Chirurgie oncologica
Dr Margaritescu Mihaela - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Histeroscopie, Colposcopie, RUA, Laparoscopie
Dr Mandroc Marius - medic primar, Comp.: Ecografie OG, Colposcopie, RUA, Laparoscopie, Chirurgie oncologica
Dr Nazdan Azdacher - medic primar, Comp.: Ecografie OG, RUA, MMF
Dr Nastase Ana-Maria - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Histeroscopie
Dr Niculescu Ana - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, RUA, Laparoscopie, Histeroscopie
Dr Olteiu Florina - medic primar, Comp.: Ecografie OG, RUA, Laparoscopie, Histeroscopie, Colposcopie
Dr Popian Ioana - medic primar, Comp.: Ecografie OG, RUA, Laparoscopie, Histeroscopie
Dr Stoica Ruxandra - medic primar, Comp.: Ecografie OG, RUA.
Ps. Preda Mihaela – psiholog principalComp.: Psihologie Clinica, Psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Date de contact:
Telefon: +40372298793 interior 144 Ginecologie
145 Obstetrica
Email : ginecologiecf2@gmail.com
Observatie: Informatiile despre pacient se solicita si se obtin telefonic doar daca este suspendat programul de vizita sau daca starea de sanatate a pacientei nu permite acest lucru si in acest caz solictantul va fi desemnat de catre pacienta la internare cu datele de contact si identificare conform GDPR.
Secţia de Chirurgie Urologica
Secţia de Chirurgie Urologica dispune de 40
Activitatea medico-chirurgicala este axata pe :
Anexa nr 1 la decizia nr. 108/27.03.2018
Nr. crt. |
Denumire investigatie |
Pret unitar-lei |
1 |
Radiografie abdominala simpla, fata(AP) sau decubit |
35 |
2 |
Radiografie antebrat, fata sau profil |
35 |
3 |
Radiografie antebrat, fata si profil |
60 |
4 |
Radiografie articulatie coxofemurale (bilateral) |
60 |
5 |
Radiografie articulatie coxofemurala (unilateral) |
35 |
6 |
Radiografie articulatie coxofemurala(sold)fata sau profil |
35 |
7 |
Radiografie articulatie coxofemurala(sold) fata si profil |
60 |
8 |
Radiografie articulatie radiocarpiana (pumn) fata |
35 |
9 |
Radiografie articulatie radiocarpiana (pumn) fata si profil |
60 |
10 |
Radiografie articulatie radiocarpiana comparativ , un singur pumn fata si profil |
60 |
11 |
Radiografie articulatie radiocarpiana comparativ, ambii pumni fata si profil |
100 |
12 |
Radiografie articulatie sacroiliaca bilateral |
60 |
13 |
Radiografie articulatie sacroiliaca unilateral |
35 |
14 |
Radiografie articulatie scapulo-humerala(umar) fata |
35 |
15 |
Radiografie articulatie scapulo-humerala(umar) fata si profil; sau fata si axial (transtoracic) |
60 |
16 |
Radiografie articulatie tempuro mandibulara bilaterala |
60 |
17 |
Radiografie articulatie tempuro mandibulara unilaterala |
35 |
18 |
Radiografie articulatie tibio-tarsiana(glezna) fata |
35 |
19 |
Radiografie articulatie tibio-tarsiana(glezna) fata si profil |
60 |
20 |
Radiografie atlas si axis fata sau profil |
35 |
21 |
Radiografie atlas si axis fata si profil |
60 |
22 |
Radiografie baza de craniu |
35 |
23 |
Radiografie articulatie de profil sold |
35 |
24 |
Radiografie bazin fata |
60 |
25 |
Radiografie sold fata si profil |
60 |
26 |
Radiografie calcaneu bilateral profil sau axial |
60 |
27 |
Radiografie calcaneu bilateral profil si axial |
100 |
28 |
Radiografie calcaneu bilateral profil sau axial unilateral |
35 |
29 |
Radiografie calcaneu bilateral profil si axial unilateral |
60 |
30 |
Radiografie cardio-pulmonara, fata si profil |
60 |
31 |
Radiografie cardio-pulmonara, fata sau profil |
35 |
32 |
Radiografie clavicula, bilateral |
60 |
33 |
Radiografie clavicula, fata, unilateral |
35 |
34 |
Radiografie coloana cervicala, fata sau profil |
35 |
35 |
Radiografie coloana cervicala, fata si profil |
60 |
36 |
Radiografie coloana cervicala, incidenta oblica |
35 |
37 |
Radiografie coloana lombara, fata sau profil |
35 |
38 |
Radiografie coloana lombara, fata si profil |
60 |
39 |
Radiografie coloana lombara, incidenta oblica |
35 |
40 |
Radiografie coloana trocala, fata sau profil |
35 |
41 |
Radiografie coloana trocala, fata si profil |
60 |
42 |
Radiografie coloana trocala, incidenta oblica |
35 |
43 |
Radiografie cot, fata sau profil |
35 |
44 |
Radiografie cot, fata si profil |
60 |
45 |
Radiografie craniu, fata sau profil |
35 |
46 |
Radiografie craniu, fata si profil |
60 |
47 |
Radiografie deget, fata sau profil |
35 |
48 |
Radiografie deget, fata si profil |
60 |
49 |
Radiografie femur, fata sau profil |
35 |
50 |
Radiografie femur, fata si profil |
60 |
51 |
Radiografie gamba, fata sau profil unilateral |
35 |
52 |
Radiografie gamba, fata sau profil bilateral |
60 |
53 |
Radiografie gamba, fata si profil unilateral |
60 |
54 |
Radiografie gamba, fata si profil bilateral |
100 |
53 |
Radiografie genunchi axial bilateral |
60 |
54 |
Radiografie genunchi axial unilateral |
35 |
55 |
Radiografie genunchi fata si profil unilateral |
60 |
56 |
Radiografie genunchi bilateral fata si profil |
100 |
59 |
Radiografie humerus fata sau profil |
35 |
60 |
Radiografie humerus fata si profil |
60 |
61 |
Radiografie incidenta speciala vertebra L5 |
35 |
62 |
Radiografie mana, fata sau profil |
35 |
63 |
Radiografie mana, fata si profil |
60 |
64 |
Radiografie mana comparativ fata sau profil |
60 |
65 |
Radiografie mana comparativ fata si profil |
100 |
66 |
Radiografie mandibula de fata |
35 |
67 |
Radiografie mastoide(STENVERS, Schuller sau Chause) |
60 |
68 |
Radiografie omoplat fata sau profil |
35 |
69 |
Radiografie omoplat fata si profil |
60 |
70 |
Radiografie orbite bilaterale |
60 |
71 |
Radiografie pentru varfurile pulmonare |
35 |
72 |
Radiografie picior bilateral fata sau profil |
60 |
73 |
Radiografie picior bilateral fata si profil |
100 |
74 |
Radiografie picior fata sau profil |
35 |
75 |
Radiografie picior fata si profil |
60 |
76 |
Radiografie picior incidenta muller bilateral |
60 |
77 |
Radiografie picior incidenta muller unilateral |
35 |
78 |
Radiografie piramida nazala sau oase proprii nazale |
60 |
79 |
Radiografie articulatie tibio-tarsiana unilateral fata si profil |
60 |
80 |
Radiografie articulatie tibio-tarsiana bilateral fata si profil |
100 |
81 |
Radiografie ram mandibula |
35 |
82 |
Radiografie renala simpla |
35 |
83 |
Radiografie sacru si coccis fata sau profil |
35 |
84 |
Radiografie sacru si coccis fata si profil |
60 |
85 |
Radiografie scafoid bilateral |
60 |
86 |
Radiografie scafoid unilateral |
35 |
87 |
Radiografie sinusuri |
35 |
88 |
Radiografie stern profil |
35 |
89 |
Radiografie torace osos fata si profil |
60 |
90 |
Radiografie torace osos fata sau incidenta oblica |
35 |
91 |
Urografie minutata cu substanta de contrast 4-6 filem 35/43+substanta contrast |
275 |
92 |
Histerosalpingografie (HSG) 2 filme 18/24+50 ml substanta contrast |
400 |
93 |
Mamografie unilaterala 2 filme 18/24 sau 24/30 |
70 |
94 |
Mamografie bilaterqala 4 filme 18/24 sau 24/30 |
120 |
95 |
Ecografie abdomen |
100 |
96 |
Ecografie pelvis |
80 |
97 |
Eografie abdomen + pelvis |
180 |
98 |
Coloana vertebrala segment |
80 |
99 |
Sold unilateral/bilateral |
80/100 |
100 |
Antebrat |
80 |
101 |
Total body |
250 |
102 |
Proteza sold unilateral/bilateral |
100/200 |
103 |
Evaluare coloana toracala( lateral) |
150 |
ASISTENT SEF
As. Med. Principal Giolfan Ana – Maria
Contact : 0372 298 789
0372 298 711 int 189/289
E-mail : cameradegarda@spcf2.ro