Pentru programări accesați PROGRAMĂRI. Pentru informații vă rugăm sunați la: +40.372.298.711

 • Neonatologie

  Sectia Neonatologie

    Secția de Neonatologie a Maternității Spitalului Clinic CF2 a fost înființată în anul 2000, fiind printre cele mai noi secții într-un spital multidisciplinar, cu veche tradiție în domeniul medical.

            Maternitatea spitalului asigură servicii medicale pentru toate categoriile de asigurați/neasigurați conform legislației în vigoare și a înregistrat în timp o dezvoltare susținută, prin creșterea numărului de pacienți.

            Secția de Neonatologie funcționează cu 20 paturi în sistem rooming-in, 2 posturi de terapie intensivă și 4 posturi de prematuri. Toate saloanele au grupuri sanitare proprii și corespund standardelor recomandate. Sistemul rooming-in practicat în toate saloanele secției asigură interacțiunea imediată a nou-născutului cu mama sa, oferind confort acestora, promovarea alăptarii, consilierea individuală în ceea ce privește îngrijirea nou-născutului și alăptarea la sân. 

  În compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală este asigurată îngrijirea nou-născuților la termen și prematuri cu patologie aferentă unei maternități de grad IIb*.


  * Maternitate de rang II conform protocoalelor aprobate de Ministerul Sanatatii presupune:

  - îngrijirea: nou-născuţilor normali și subponderali cu factori de risc, prematurilor pentru recuperare nutriţională, nou-născuţilor (la termen sau aproape la termen) cu hipoxie la naștere, icter neonatal care necesită exsanguinotransfuzie, convulsii

  - sectie de TIN pentru: prematuri ≥ 1500 g / ≥ 32 de saptamani, maturaţi respirator sau cu detresă tranzitorie care necesită oxigenoterapie (cort, ventilaţie în sistem CPAP; ventilaţie mecanică pe perioadă limitată), nou-născuţii (vârsta gestațională peste 32 săptămâni până la termen) cu patologie infecțioasă, îngrijiri post-terapie intensivă neonatală, asigurarea corecțiilor metabolice, ale alimentației parenterale toatale sau parțiale, stabilizare termică, tratamentul icterului de prematuritate, prematuri cu crize de apnee.

  INFORMAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI

            La 34-36 de saptamani de sarcină viitorii părinți pot să urmeze gratuit cursurile Școlii Părinților, pe care o organizăm în cadrul Spitalului Clinic CF2 - Secția Neonatologie.

  ÎN MATERNITATEA CF2:

  -          - Se practică “skin-to-skin”, contactul piele pe piele după naștere, atât la nașterile naturale cât și la cezariene, facilitând adaptarea nou-născutului la viața extrauterină

  -          - Este promovată inițierea alăptării cât mai precoce după naștere (în primele 2 ore)

  -          - Se încurajează alăptarea la cerere

  -          - Mamele sunt consiliate despre avantajele alimentației naturale, sunt învățate tehnici de alăptare și metode de a întreține secreția lactată chiar și atunci când sunt despărțite de copiii lor.

  -          - Administrarea formulelor de lapte pentru cazurile speciale care necesită suplimentarea alimentației se face cu mijloace sterile (seringă/biberon)

  -          - Se evită folosirea tetinelor sau suzetelor în cazul copiilor care sug la sân

  -          - Toate rezervele funcționează în sistemul Rooming-in, ce presupune ca mama și copilul să rămână împreună 24 de ore din 24

  -          - nou-născuții aflați în Compartimentul Terapie Intensivă Neonatală/Prematuri beneficiază de îngrijire tip “Kangaroo-care”

  -          - nou-născuții beneficiază de vaccinare conform programului național de imunizare și screening pentru boli genetice (fenilcetonurie, hipotiroidism, fibroză chistică, amiotrofie spinală) și auditiv. Opțional se poate efectua screening metabolic extins.

  -          - urmărirea nou-născuților după externare se realizează prin cabinetul de Follow-up

            Nou-născuții fără probleme de sanatate născuți spontan sau prin operație cezariană se externează la 48-72 ore din maternitate. Copiii născuți prematur sau cu patologie vor necesita tratament specific și se externează în momentul rezoluției afecțiunilor specifice lor.

    

  * Fotografiile apartin colectiei personale a sectiei Neonatologie, fiind efectuate cu acordul partilor.

  Medici:

  Dr. Sicoie Daniela

  Medic Șef Secție,
  medic primar Pediatrie,
  primar Neonatologie,
  competență Ecografie Generală,
  formator în domeniul alăptării

  Dr. Ancar Carmen

  medic primar Neonatologie,
  competență Ecografie Generală

  Dr. Lefter (Tiron) Marilena

  medic primar Neonatologie

  Dr. Bratu Roxana

  medic primar Neonatologie

  Dr. Popescu (Pop) Ruxandra

  medic specialist pediatrie

  medic specialist neonatologie

   


  Asistent medical Sef Ioja Mirela
  , asistent medical principal, formator in domeniul alaptarii

            Dotari:

            

            1 Ventilator Draeger Babylog VN800

            1 Ventilator Nellcor Puritan Bennett

            1 Ventilator MEKICS

            1 Infant Flow (sistem ventilatie CPAP)

            2 Sisteme Resuscitare Neopuff

            1 sistem OPTI-FLOW /HHHFNC

            Incubatoare și mese radiante

            Lampi fototerapie, bilirubinometru transcutan

            Monitoare cardio-respiratorii, pulsoximetre, pompe perfuzie, injectomate

            Aparat otoemisiuni acustice

            Ecograf portabil

   

            Contact:

            tel: +40 372 298 793 int 193

            e-mail: neonat@spcf2.ro

 • Obstetrica Ginecologie

  SECTIE OBSTETRICA GINECOLOGIE

   

  Sectia Obstetrica Ginecologie a Spitalului Clinic CF 2 functioneaza in corpul D si a fost infiintata in anul 2000, beneficiind de un colectiv sudat cu experienta profesionala complexa devotat binelui pacientului.

  Structura Sectiei:

  -Parter -  Ginecologie

  -Etaj 1 – Maternitate

   

  Parter

  Compartimentul de Ginecologie are urmatoarea structura:

  -Saloane si reserve paciente

  -Cabinet asistente

  -Sala de pansamente

  -Bloc operator ginecologie:

  - Compartiment postoperator:

   

  Blocul operator de ginecologie este compus din 2 sali de operatie dotate in vederea efectuarii gamei complete de interventii chirurgicale din sfera ginecologica.

  Interventii ginecologice efectuate:

  - patologie benigna si maliga a aparatului genital feminine

  -tratamentul chirurgical al incontinentei urinare de effort si al prolapsului genital

  -chirurgia tumorilor benigne ale sanului

  -tratamentul leziunilor precanceroase ale colului uterin

  -chirurgie laparoscopica ( sarcina extrauterina, infertilitate, endometrioza pelvina, chiste ovariene, mioame uterine)

  - histeroscopie

  -curetaje biopsice hemostatice

   

   

   

  Sectia de ginecologie  beneficiaza de 4 saloane si 4 rezerve, fiecare cu grup sanitar propriu, unele cu aer conditionat, frigider, acces internet, televizor. Unul dintre saloane este amenajat in vederea monitorizarii gravidelor in perioada prenatala si a efectuarii consultului preanestezic si beneficiaza de cardiotocograf, ecograf, aparat EKG. Un alt salon este destinat gravidelor cu sarcina patologica, avamd o capacitate de 5 paturi si beneficind de posibilitatea monitorizarii cardiotocografice a gravidelor.

   

  Cabinetul asistentelor si sala de tratamente asigura o buna monitorizare a pacientelor, efectuarea in siguranta a tratamentlor, pansamentelor, recoltarilor de analize si precum si a unor mici interventii chirurgicale minim invasive care se realizeaza cu anestezie locala ( curetaje, biopsii de endometru, patologia glandei Bartholin).

   

   

  Etaj 1

  Maternitatea are urmatoarea structura:

  -          Sala de travaliu

  -          Sala de nasteri

  -          Bloc operator

  -          Saloane si reserve paciente

  -          Cabinet asistente si sala de pansamente

   

  Blocul operator  este format dintr-o sala de operatie si salonul postoperaor cu 2 paturi.

   

  Sala de travaliu  are 3 paturi, fiecare de posibilitate de monitorizare cardiotocografica, monitor de functii vitale, surse de oxygen, grup sanitar propriu.

   

  Sala de nasteri beneficiaza de un pat care se transforma in masa de nastere, cardiotocograf, spalaturi, masa radiant nou-nascut, surse de oxygen si permite monitorizarea lauzei in urmatoarele 2 ore postpartum; parturientele pot beneficia pe parcursul travaliului de anestezie peridurala la cerere, cu concursul medicilor ATI.

   

  Compartumentul de lehuzie  beneficiaza de 12 rezerve a cate 2 paturi, toate fiind dotate cu grup sanitar propriu, unele cu aer conditionat, televizor, frigider. De mentionat ca rezervele sunt in system rooming-in, bebelusii fiind adusi in rezerva cu mamele de indata ce acestea se pot mobiliza fara risc de cadere, cee ace permite o buna relationare si adaptare mama-copil. Proaspetele mamaici beneficiaza de suportul atat al personalului din sectia de Obstetrica cat si Neonatologie, fapt facilitate de dispunerea pe acelasi nivel a ambelor sectii. De mentionat ca pacientele primesc asistenta psihologica specifica obiectivelor medicale din foaia de observatie si suportiva ca si de consigliere in situatii de criza, crescand astefel complianta pacientelor la tratament cee ace are ca rezultat de exemplu, pentru maternitate, reducerea episoadelor de depresie reactiva si postpartum.

   

  Ambele compartimente, Obstetrica si Ginecologie au avantajul functionarii intr-un Spital multidisciplinar, ceea ce permite efectuarea unor investigatii complexe ( laborator de analize cu program continuu, department de imagistica dotat cu RMN, CT, Radiologie), precum si abordarea pluridisciplinara a unor patologii complexe, in colaborare cu alte discipline: ATI, chirurgie generala, urologie, endocrinologie, oncologie neurologie, pediatrie si recuperare medicala.

   

  Camera de garda este interfata de contact a pacientelor cu sectia OG 24/24 H; exista 2 linii de garda asigurate de medici primari/specialisti cu multiple competente profesionale: ecografie, medicina materno-fetala, laparoscopie, etc. camera de garda este formata din 2 dependinte: antecamera in care se realizeaza inregistrarea pacientelor, triajul, anamneza acestora si camera de consultatie dotata cu masa ginecologica si ecograf, asigurand intimitatea si confortul pacientelor si medicului examinator.

   

  Personalul medical de serviciu va stabili prioritatea cu care pacienta este preluata in functie de gravitatea cazului si nu in functie de ordinea sosirii. Spitalizarea poate fi de zi au continua ( minim 24 H de internare). La prezentarea la camera de garda, pacienta are obligatia de a prezenta un act de identitate valabil, in caz contrar fiind necesar identificarea pacientei de catre Sectia de Politie Locala.

   

  Program de vizita: Sectie Ginecologie si Maternitate: Lu-Vi 15:00 -19:00

                                                                                             Sa-Du 14:00-20:00

   

  Mentiune: In ziua nasterii se permite accesul unui singur apartinator desemnat anterior de catre lehuza, echipat corespunzator pentru o perioada de 15 minute, in vederea vizitarii mamei si nou-nascutului.

  Dupa mobilizarea pacientelor, vizitele cu apartinatorii desemnati se vor desfasura in spatiul special amenajat la intrarea in sectie cu evitarea supraaglomerarii. Pe parcrusul internarii, nou-nascutul NU are voie sa paraseasca incinta maternitatii.

   

   

  Medic Sef de Sectie: Dr Moarcas Razvan -  medic primar, Comp.:  Ecografie OG, Management sanitar, Facultate Drept

   

  Asistenta Sefa – Dobrea Liliana – asistent medical principal Medicina Generala si farmacie, Cadru didactic AMG.

   

  Dr Bordinc Carmencita – medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Laparoscopie, Histeroscopie.

  Dr Budu Antoaneta - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Laparoscopie.

  Dr Buse Corina - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, RUA, Histeroscopie, Management sanitar.

  Dr Dinca Alexandra - medic specialist, Comp.: Ecografie OG, Colposcopie, RUA,  Histeroscopie

  Dr Huluba Roxana -  medic primar, Comp.: Ecografie OG, Colposcopie

  Dr Khouro Fathy -  medic primar, Comp.: Ecografie OG.

  Dr Marinca Delia -  medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Laparoscopie, Chirurgie oncologica

  Dr Margaritescu Mihaela - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Histeroscopie, Colposcopie, RUA, Laparoscopie

  Dr Mandroc Marius -  medic primar, Comp.: Ecografie OG, Colposcopie, RUA, Laparoscopie, Chirurgie oncologica

  Dr Nazdan Azdacher -  medic primar, Comp.: Ecografie OG,  RUA, MMF

  Dr Nastase Ana-Maria -  medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, Colposcopie, RUA, Histeroscopie

  Dr Niculescu Ana - medic primar, Comp.: Ecografie OG, MMF, RUA, Laparoscopie,  Histeroscopie

  Dr Olteiu Florina - medic primar, Comp.: Ecografie OG, RUA, Laparoscopie,  Histeroscopie, Colposcopie

  Dr Popian Ioana - medic primar, Comp.: Ecografie OG, RUA, Laparoscopie,  Histeroscopie

  Dr Stoica Ruxandra  - medic primar, Comp.: Ecografie OG, RUA.

  Ps. Preda Mihaela – psiholog principalComp.: Psihologie Clinica, Psihoterapie cognitiv-comportamentala.

   

   

  Date de contact:

  Telefon: +40372298793 interior 144 Ginecologie

                                                       145 Obstetrica

  Email : ginecologiecf2@gmail.com

   

  Observatie: Informatiile despre pacient se solicita si se obtin telefonic doar daca este suspendat programul de vizita sau daca starea de sanatate a pacientei nu permite acest lucru si in acest caz solictantul va fi desemnat de catre pacienta la internare cu datele de contact si identificare conform GDPR.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Urologie

  Secţia de Chirurgie Urologica

  Secţia de Chirurgie Urologica dispune de 40  

     Colectivul  sectiei,     

   

  Dr Minciuna Vasilica – Medic primar chirurg urolog dr in științe medicale șef de secție
  Dr Cretu Octavian – medic primar chirurg urolog
  Dr Pisoschi Matei – medic primar chirurg urolog
  Dr. Vlaicu Adrian – medic specialist chirurg urolog
  Dr Giurca Leonard – medic specialist chirurg urolog
  Dr. Boris Batir Maciopol – medic primar chirurg urolog 
  Dr Merticariu Mircea – medic primar chirurg urolog
  Dr Bucur Mihai – medic primar  chirurg urolog 
  Dr Raduta Codrut – medic primar chirurg urolog
   Gina Barbu – asistenta sefa

   

  Activitatea  medico-chirurgicala este  axata pe :

  • Tratamentul multimodal al litiazei aparatului urinar, endourologic, extracorporeal şi medicamentos).
   • Terapia minim invaziva a litiazei reno-ureterale (ureteroscopie antero- retrograda, nefrolitotomie percutanata)
   • Ureteroscopie semirigida flexibila
   • litotritie extracorporeala (ESWL).
   • Tratamentul non invaziv al litiazei renale  este realizat in Unitatea de Litotripsie Extracorporeală cu Unde de Şoc (ESWL)
  • Chirurgie oncologica –  in ultimii  ani au crescut semnificativ numarul de pacienti tratatament multimodal oncologic
   • Tratament complex (chirurgical, chimioterapic şi hormonal) în cancerele testiculare şi prostatice
   • Tratament curativ al cancerului de prostata – Prostatectomie radicala
   • Chirurgia de exereză a cancerului renal – nefrectomie radicala
   • Chirurgia urologică reconstructivă pentru neoplasmele vezicii urinare cu realizarea neo vezicilor de substituţie din segment de tub digestiv,
   • Imunoterapia şi chimioterapia tumorilor vezicale uroteliale şi a tumorilor uroteliale înalte.
  • Endourologie aparat urinar superior
   • Drenaj intern (sonda Cook) si extern (nefrostomie percutanata) de cai urinare superioare, fluoro si echoghidat
   • Tratamentul laser al litiazei reno-ureterale prin ureteroscopie semirigida si flexibila

   

   

  • Endourologie aparat urinar inferior
   • Tratamentul endoscopic al adenomului de prostata (rezectia transuretrala a prostatei
   • Tratamentul endoscopic al  stricturilor de uretra
   • Tratamentul endoscopic litiazei  vezicale – litotritie laser
  • Laparoscopie urologica
   • Chisturi renale tumori retroperitoneale
  • Uro-ginecologie
   • Tratamentul complex al incontinentei de urina la femeie ( montare bandelete sub-uretrale , injectare acid hialuronic, )
  • Tratamentul infertilitatii
   • Tratamentul varicoceluluimicrochirurgie  cu  microscop chirurgical

   

   

   

    

   

   

   

   

 • Radiologie

   

  Anexa  nr 1 la decizia nr. 108/27.03.2018

  Nr. crt.

  Denumire investigatie

  Pret unitar-lei

  1

  Radiografie abdominala simpla, fata(AP) sau decubit

  35

  2

  Radiografie antebrat, fata sau profil

  35

  3

  Radiografie antebrat, fata si profil

  60

  4

  Radiografie  articulatie coxofemurale (bilateral)

  60

  5

  Radiografie  articulatie coxofemurala (unilateral)

  35

  6

  Radiografie articulatie coxofemurala(sold)fata sau profil

  35

  7

  Radiografie articulatie coxofemurala(sold) fata si profil

  60

  8

  Radiografie articulatie radiocarpiana (pumn) fata

  35

  9

  Radiografie articulatie radiocarpiana (pumn) fata si profil

  60

  10

  Radiografie articulatie radiocarpiana comparativ , un singur pumn fata si profil

  60

  11

  Radiografie articulatie radiocarpiana comparativ, ambii pumni fata si profil

  100

  12

  Radiografie articulatie sacroiliaca bilateral

  60

  13

  Radiografie articulatie sacroiliaca unilateral

  35

  14

  Radiografie articulatie scapulo-humerala(umar) fata

  35

  15

  Radiografie articulatie scapulo-humerala(umar) fata si profil; sau fata si axial (transtoracic)

  60

  16

  Radiografie articulatie tempuro mandibulara bilaterala

  60

  17

  Radiografie articulatie tempuro mandibulara unilaterala

  35

  18

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana(glezna) fata

  35

  19

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana(glezna) fata si profil

  60

  20

  Radiografie atlas si axis fata sau profil

  35

  21

  Radiografie atlas si axis fata si profil

  60

  22

  Radiografie baza de craniu

  35

  23

  Radiografie articulatie de profil sold

  35

  24

  Radiografie bazin fata

  60

  25

  Radiografie sold fata si profil

  60

  26

  Radiografie calcaneu bilateral profil sau axial

  60

  27

  Radiografie calcaneu bilateral profil si axial

  100

  28

  Radiografie calcaneu bilateral profil sau axial unilateral

  35

  29

  Radiografie calcaneu bilateral profil si axial unilateral

  60

  30

  Radiografie cardio-pulmonara, fata si profil

  60

  31

  Radiografie cardio-pulmonara, fata sau profil

  35

  32

  Radiografie clavicula, bilateral

  60

  33

  Radiografie clavicula,  fata, unilateral

  35

  34

  Radiografie coloana cervicala, fata sau profil

  35

  35

  Radiografie coloana cervicala, fata si profil

  60

  36

  Radiografie coloana cervicala, incidenta oblica

  35

  37

  Radiografie coloana lombara, fata sau profil

  35

  38

  Radiografie coloana lombara, fata si profil

  60

  39

  Radiografie coloana lombara, incidenta oblica

  35

  40

  Radiografie coloana trocala, fata sau profil

  35

  41

  Radiografie coloana trocala, fata si profil

  60

  42

  Radiografie coloana trocala, incidenta oblica

  35

  43

  Radiografie cot, fata sau profil

  35

  44

  Radiografie cot, fata si profil

  60

  45

  Radiografie craniu, fata sau profil

  35

  46

  Radiografie craniu, fata si profil

  60

  47

  Radiografie deget, fata sau profil

  35

  48

  Radiografie deget, fata si profil

  60

  49

  Radiografie femur, fata sau profil

  35

  50

  Radiografie femur, fata si profil

  60

  51

  Radiografie gamba, fata sau profil unilateral

  35

  52

  Radiografie gamba, fata sau profil bilateral

  60

  53

  Radiografie gamba, fata si profil unilateral

  60

  54

  Radiografie gamba, fata si profil bilateral

  100

  53

  Radiografie genunchi axial bilateral

  60

  54

  Radiografie genunchi axial unilateral

  35

  55

  Radiografie genunchi  fata si profil unilateral

  60

  56

  Radiografie genunchi  bilateral fata si profil

  100

  59

  Radiografie humerus fata sau profil

  35

  60

  Radiografie humerus fata si profil

  60

  61

  Radiografie incidenta speciala vertebra L5

  35

  62

  Radiografie mana, fata sau profil

  35

  63

  Radiografie mana, fata si profil

  60

  64

  Radiografie mana comparativ fata sau profil

  60

  65

  Radiografie mana comparativ fata si profil

  100

  66

  Radiografie mandibula de fata

  35

  67

  Radiografie mastoide(STENVERS, Schuller sau Chause)

  60

  68

  Radiografie omoplat fata sau profil

  35

  69

  Radiografie omoplat fata si profil

  60

  70

  Radiografie orbite bilaterale

  60

  71

  Radiografie pentru varfurile pulmonare

  35

  72

  Radiografie picior bilateral fata sau profil

  60

  73

  Radiografie picior bilateral fata si profil

  100

  74

  Radiografie picior fata sau profil

  35

  75

  Radiografie picior fata si profil

  60

  76

  Radiografie picior incidenta muller bilateral

  60

  77

  Radiografie picior incidenta muller unilateral

  35

  78

  Radiografie piramida nazala sau oase proprii nazale

  60

  79

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana unilateral fata si profil

  60

  80

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana bilateral fata si profil

  100

  81

  Radiografie ram mandibula

  35

  82

  Radiografie renala simpla

  35

  83

  Radiografie sacru si coccis fata sau profil

  35

  84

  Radiografie sacru si coccis fata si profil

  60

  85

  Radiografie scafoid bilateral

  60

  86

  Radiografie scafoid unilateral

  35

  87

  Radiografie sinusuri

  35

  88

  Radiografie stern profil

  35

  89

  Radiografie torace osos fata si profil

  60

  90

  Radiografie torace osos fata sau incidenta oblica

  35

  91

  Urografie minutata cu substanta de contrast 4-6 filem 35/43+substanta contrast

  275

  92

  Histerosalpingografie (HSG) 2 filme 18/24+50 ml substanta contrast

  400

  93

  Mamografie unilaterala 2 filme 18/24 sau 24/30

  70

  94

  Mamografie bilaterqala 4 filme 18/24 sau 24/30

  120

  95

  Ecografie abdomen

  100

  96

  Ecografie pelvis

  80

  97

  Eografie abdomen + pelvis

  180

  98

  Coloana vertebrala segment

  80

  99

  Sold unilateral/bilateral

  80/100

  100

  Antebrat

  80

  101

  Total body

  250

  102

  Proteza sold unilateral/bilateral

  100/200

  103

  Evaluare coloana toracala( lateral)

  150

 • Camera de garda

  CAMERA DE GARDA
  DOTARI
  - Electrocardiograf
  - Monitor de functii vitale
  - Sistem informatic pentru inregistrarea electronica a pacientului
  PERSONAL
  MEDIC COORDONATOR
  Dr. Florestean Nelu – Costel
  Medic Specialist Medicina de Urgenta
  Doctor in stiinte medicale

  ASISTENT SEF
  As. Med. Principal Giolfan Ana – Maria
  Contact : 0372 298 789
  0372 298 711 int 189/289
  E-mail : cameradegarda@spcf2.ro