Pentru programări accesați PROGRAMĂRI. Pentru informații vă rugăm sunați la: +40.372.298.711

 • Neonatologie

  Sectia Neonatologie

            Sectia de Neonatologie a Maternitatii Spitalului Clinic Cf2 a fost infiintata in anul 2000, fiind printre cele mai noi sectii intr- un spital multidisciplinar, cu veche traditie in domeniul medical.
            Maternitatea spitalului asigura servicii medicale pentru toate categoriile de asigurati/ neasigurati conform legislatiei in vigoare si a inregistrat in timp o dezvoltare sustinuta, prin cresterea numarului de pacienti.
            Sectia de Neonatologie functioneaza cu 20 paturi in sistem rooming- in, 2 posturi de terapie intensiva si 4 posturi de prematuri. Din cele 12 saloane rooming- in, 8 sunt prevazute cu doua paturi si pentru cei interesati exista si 4 saloane individuale cu cate un pat, canapea extensibila pentru insotitor si grup sanitar propriu. Toate saloanele au grupuri sanitare proprii si corespund standardelor recomandate. Sistemul rooming- in practicat in toate saloanele sectiei asigura interactiunea imediata a nou- nascutului cu mama sa, oferind confort acestora, promovarea alaptarii, consilierea individuala in ceea ce priveste ingrijirea nou-nascutului si alaptarea la san. 


             In compartimentul de terapie intensiva neonatala este asigurata ingrijirea nou- nascutilor la termen si prematuri cu patologie aferenta unei maternitati de grad IIb*.

  * Maternitate de rang II conform protocoalelor aprobate de Ministerul Sanatatii presupune:

  - îngrijirea: nou-născuţilor normali si subponderali cu factori de risc, prematurilor pentru recuperare nutriţională, nou-născuţilor (la termen sau aproape la termen) cu hipoxie la nastere, icter neonatal care necesită exsanguinotransfuzie, convulsii
  - sectie de TIN pentru: prematuri peste 1500 g/ peste sau si 32 de saptamani împlinite, maturaţi respirator sau cu detresă tranzitorie care necesită oxigenoterapie (cort,ventilaţie în sistem CPAP; ventilaţie mecanică pe perioadă limitată), nou-născuţii (varsta gestationala peste 32 saptamani pana la termen) cu patologie infectioasa, îngrijiri post-terapie intensivă neonatală, asigurarea corectiilor metabolice, ale alimentatiei parenterale toatale sau partiale, stabilizare termică, tratamentul icterului de prematuritate, prematuri cu crize de apnee.

  Informatii utile pentru parinti:

            La 34- 36 de saptamani indemnam viitorii parinti sa urmeze cursurile Scolii Parintilor, pe care o organizam in cadrul Spitalului Clinic CF2- sectia Neonatologie.

            Nou nascutii fara probleme de sanatate nascuti spontan sau prin operatie cezariana se externeaza la 48- 72 ore din maternitate.
            Copiii nascuti prematur vor necesita tratament specific si se externeaza in momentul rezolutiei afectiunilor specifice lor.
            In cadrul maternitatii functioneaza un cabinet follow- up pentru urmarirea nou- nascutilor cu risc conform ghidurilor nationale.
            In maternitate nou- nascutii beneficiaza de vaccinare conform programului national de izoimunizare, testare metabolica pentru fenilcetonurie si hipotiroidism congenital, iar la cerere se poate efectua screening metabolic extins. Nou-nascutii beneficiaza de screening auditiv.

    

  * Fotografiile apartin colectiei personale a sectiei Neonatologie, fiind efectuate cu acordul partilor.

  Medici:

  Dr. Sicoie Daniela

  Medic Sef Sectie,
  medic primar Pediatrie,
  primar Neonatologie,
  competenta Ecografie Generala,
  formator in domeniul alaptarii

  Dr. Ancar Carmen

  medic primar Neonatologie,
  rezident Pediatrie, competenta Ecografie Generala

  Dr. Lefter (Tiron) Marilena

  medic specialist Neonatologie

  Dr. Bratu Roxana

  medic specialist Neonatologie


  Asistent medical Sef Ioja Mirela
  , asistent medical principal, formator in domeniul alaptarii

            Dotari:

            1 Ventilator Nellcor Puritan Bennett
            1 Infant Flow (sistem ventilatie CPAP)
            2 Sisteme Resuscitare Neopuff
            Incubatoare si mese radiante, incubator de transport
            Lampi fototerapie, bilirubinometru transcutan
            1 VENTILATOR MEKCIS
            un sistem OPU-FLOW /HHHWC
            Monitoare cardio respiratorii, pulsoximetre, pompe perfuzie, injectomate
            Aparat otoemisiuni acustice
            Ecograf

   

            Contact:

            tel: +40 372 298 793 int 193

            e-mail: neonat@spcf2.ro

 • Obstetrica Ginecologie

  Pagina in constructie!
 • Urologie

  Sectia Clinica de Chirurgie Urologica

  Scurt istoric:
  Sectia Clinica de Chirurgie Urologica se naste in anul 1978 in actualul Spital Clinic CF nr.2 prin transferul Departamentului de Urologie de la Spitalul CFR Witting, sub conducerea Conf. Dr. Constantin Blaja cu rangul de Baza Clinica a Clinicii de Urologie Fundeni. La vremea aceea colectivul era format din Dr. C. Stoianovici – Sef de Lucrari, Dr. N. Ciomu – Asistent, Dr. P. Geavlete – Asistent, Dr. C. Ionescu, ulterior Dr. C. Nitoiu.
  Clinica functioneaza in acesta formula pana la pensionarea Prof. Blaja, caruia ii succede Prof. Dr. E. Popescu cu activitate periodica, urmat de Dr. C. Ionescu in 1987, apoi de Dr. C. Nitoiu, urmat din anul 1979,si cu mici intreruperi, pana in prezent de Dr. B. Streza – Sef de Lucrari

  Medici specialisti
  • Calitatea umana si profesionala deosebita a corpului medical respectiv 3 din medicii primari sunt doctoranzi si fiecare abordeaza prin pregatirea si pasiunea proprie un domeniu specific din activitatea generala urologica cum ar fi chirurgia endoscopica, tratamentul si chirurgia cuplului infertil, chirurgia fotonica.
  • Colaborarea cu personalitati de inalta tinuta profesionala din tara si strainatate, fiecare specializat intr-un anumit domeniu.

  Dr. Bogdan Streza Medic primar Sef Sectie
  Dr. Bucur Ovidiu Mihai medic primar
  Dr. Boris Lucian Batir medic primar 
  Dr. Codrut Ovidiu Raduta medic primar 
  Dr. Matei Pisoschi medic specialist

  1. Actualmente clinica este situata la etajul 2 al Corpului D si cuprinde 4 medici primari, 45 de paturi repartizate in 2 rezerve a cate 2 paturi, 2 rezerve cu 1 pat cu grup sanitar propriu restul fiind distribuite in saloane/semirezerve cu numar variabil de paturi ( cca 3 ), circuit TV interior cu monitor la patul bolnavului fiecare avand grup sanitar propriu.

  2. Sectia Clinica de Chirurgie Urologica beneficiaza de aparatura de specialitate – chirurgie clasica si chirurgie endoscopica joasa si inalta, compatibila cu cerintele actuale si comparabila cu oricare din clinicile performante din tara.
  3. Beneficiaza de asemenea de aparatul de litotritie extracorporeala (ESWL) cu dubla tintire – radiologica si ecografica
  4. In dotare se afla aparatura de tip Chirurgie Fotonica – LASER THULIUM.
  Toate aceste aparate si dispozitive contribuie la sporirea acuratetii actului chirurgical, la eliminarea in mare parte a sangerarii postoperatorii si la scurtarea perioadei de spitalizare.
  Tinand cont si de faptul ca varsta medie a pacientilor care se adreseaza Sectiei Clinice de Chirurgie Urologica este in general ridicata (avand pacienti si de 80 – 93 ani), rezultatele obtinute, precum si indicatorii clasici se plaseaza intr-o pozitie de varf si se incadreaza intr-o limita decenta.
  La acelasi nivel se afla sala special amenajata si destinata procedurilor de litotritie extracorporeala (ESWL), sala de pansamente, oficiul, cabinetele medicilor si ale asistentilor.
  • Conditiile hoteliere pot fi considerate corespunzatoare cu cerintele actuale.
  • Grupuri sanitare proprii pentru saloane si rezerve.
  • Servirea mesei la patul bonavului de catre personalul auxiliar in conditii de echipament, igiena si comportare deosebita.
  • Conectarea la sistemele informatice de tip Infoword.
  • Colaborare interdisciplinara reala in spiritul normal colegial spre elaborarea in final a unui diagnostic si a unui tratament corect.
  Derularea programelor stiintifice de cercetare, interne si internationale, precum si a multor studii de fezabilitate internationale, pe baza experientei clinice acumulate in multi ani si axate in principal pe vezica hiperactiva, cancerul de prostata, hipertrofia de prostata, etc.

  Servicii medicale:

  1. Tratament multimodal oncologic
  a. Tratament curativ al cancerului de prostata – Prostatectomie radicala
  b. Chirurgia de exereză a cancerului renal
  c. Chirurgia urologică oncologica reconstructivă pentru neoplasmele vezicii urinare
  d. Tratament complex (chirurgical, chimioterapic, radioterapic şi hormonal) în cancerele testiculare şi prostatice.
  e. Imunoterapia şi chimioterapia tumorilor vezicale uroteliale şi a tumorilor uroteliale înalte.
  f. Studii de cercetare şi trial-uri terapeutice în cancerul prostatic.
  g. Efectuarea si recoltarea probelor biologice, in special PBP (punctia biopsie prostatica) in echipa perfect antrenata, cu incidente si accidente neglijabile si cu rezultate mai mult decat satisfacatoare
  2. Endourologie aparat urinar inferior
  a. Tratamentul chirurgical al adenomului de prostata
  b. Tratamentul endoscopic al adenomului de prostata (rezectia transuretrala a prostatei)
  c. Chirurgia deschisa a litiazei aparatului urinar inf
  d. Tratamentul chirurgical şi minim invaziv al incontinenţei urinare şi prolapsului uro-genital.
  3. Tratamentul multimodal al litiazei aparatului urinar (chirurgical, endourologic, extracorporeal şi medicamentos).
  a. Chirurgia deschisa a litiazei aparatului urinar sup
  b. Terapia minim invaziva a litiazei reno-ureterale ureteroscopie retrograda
  c. Drenaj intern (sonda Cook) de cai urinare superioare fluoroghidat

  Blocul operator
  La nivelul blocului operator se afla si statie de sterilizare moderna complect automatizata


  Sala de operatii 1 endourologie înaltă (cu unitate de fluoroscopie) - Sala de operatii multifunctionala – reversibila pentru operatii chirurgicale deschise

  Beneficiiaza de aparatură modernă şi performantă. Blocurile operatorii au săli de operaţii modernizate, cu aer condiţionat, sistem de încălzire funcţional şi sistem de evacuare – epurare a aerului din incintă, iluminare corespunzătoare.
  Sălile de operaţii sunt prevăzute cu monitoare pentru urmărirea constantelor biofiziologice în timpul intervenţiilor,

  Aparat de anestezie

  Endoscopie joasa
  1 sala de endourologie joasă
  2 truse complete de instrumentar complex + 2 linii video pentru operaţiile de endourologie înaltă, incluzând 2 litotritoare endoscopice de contact (Storz
  + 4 sisteme video pentru operaţiile de endourologie joasă (Storz si Stryker ).
  Sistem radiologic mobil, multifuncţional (
  Trusă completă, inclusiv linie video HD, pentru chirurgie laparoscopică urologică.
  Bisturie electrice pentru secţiune şi coagulare ...
  2 aparate de anestezie, aspiratoare chirurgicale, mese chirurgicale moderne, lămpi operatorii duble în fiecare sală, etc.

  Chirurgie endoscopica Laser Thulium

  Cea mai noua si sigura interventie chirurgicala asupra prostatei
  INDICATIILE PENTRU CHIRURGIA FOTONICA LASER THULIUM
  ENDOSCOPIE
  • Fragmentarea calculilor vezicali, ureterali, renali
  • Vaporizarea prostatei ThuVAP
  • Vaporezectia prostatei ThuVARP
  • Enucleerea prostatei ThuLEP Incizia colului vezical / prostatei
  • Rezectia en-block a tumorilor vezicale
  • Vaporizarea tumorilor vezicale superficiale
  • Incizia stricturilor uretrale

  Mărirea prostatei ( HBP, adenomul de prostata ) afectează pana la 90% dintre barbatii de peste 55 de ani. Vaporezectia prostatei cu laser Thulium este metoda minim invaziva de tratament chirurgical a HBP Prostata operata cu o raza de lumina extrem de puternica si concentrata ( Laser Thulium ).

  Avantajele pacientului operat cu laser Thulium sunt :
  • Recuperare mult mai rapida ( fata de operațiile clasice timpul cât pacientul poate purta sonda este cel putin la jumătate) Cele mai mici riscuri chirurgicale
  • Elimina aproape complet transfuziile de sânge
  • Operație aproape fără sângerare
  • Nu mai este nevoie de operații deschise (cu tăietura) pentru prostatele foarte mari

  Operatii deschise
  • Nefrectomia partiala

  In timpul operatiilor fotonice cu laser Thulium nu este sange in campul operator. De asemenea, unda continua (cw) a modului pre-setat destinat tesuturilor moi nu produce bule de gaz (in cazul laserului Holmium, cu unda pulsata, vizibilitatea in campul operator este foarte mult impiedicata de bulele de gaz generate de laser). Combina proprietatile bine cunoscute ale undei continue (cw) laser Thulium pentru chirurgia fotonica a tesuturilor moi, cu modul LITHO pre-setat si optimizat pentru fragmentarea calculilor urinari.

  Aplicatii in chirurgia deschisa
  Singurul spitala de stat din Romania unde este disponibil laserul Thulium este Spitalul Clinic CF nr.2 București
  Chirurgi urologi din acest spital au învățat tehnica intervențiilor cu laser Thulium asupra prostatei în Germania, la Hamburg ( Clinica Asklepios Barmbeck)

  Litotritie extracorporeala

  Metodă terapeutică non-invazivă ce permite fragmentarea şi eliminarea pe cale naturală a calculilor renali. Este metoda cea mai folosită în tratamentul litiazei renale.
  Fragmentarea se produce cu ajutorul undelor electrohidraulice, care traversează cu uşurinţă corpul, dar care sunt suficient de puternice şi precis focalizate încât să spargă calculul renal. Calculii sunt fragmentaţi în interiorul rinichiului până la dimensiuni eliminabile.

  Contact:

  Tel: 

  E-mail: urologie@spcf2.ro

 • Radiologie

   

  Anexa  nr 1 la decizia nr. 108/27.03.2018

  Nr. crt.

  Denumire investigatie

  Pret unitar-lei

  1

  Radiografie abdominala simpla, fata(AP) sau decubit

  35

  2

  Radiografie antebrat, fata sau profil

  35

  3

  Radiografie antebrat, fata si profil

  60

  4

  Radiografie  articulatie coxofemurale (bilateral)

  60

  5

  Radiografie  articulatie coxofemurala (unilateral)

  35

  6

  Radiografie articulatie coxofemurala(sold)fata sau profil

  35

  7

  Radiografie articulatie coxofemurala(sold) fata si profil

  60

  8

  Radiografie articulatie radiocarpiana (pumn) fata

  35

  9

  Radiografie articulatie radiocarpiana (pumn) fata si profil

  60

  10

  Radiografie articulatie radiocarpiana comparativ , un singur pumn fata si profil

  60

  11

  Radiografie articulatie radiocarpiana comparativ, ambii pumni fata si profil

  100

  12

  Radiografie articulatie sacroiliaca bilateral

  60

  13

  Radiografie articulatie sacroiliaca unilateral

  35

  14

  Radiografie articulatie scapulo-humerala(umar) fata

  35

  15

  Radiografie articulatie scapulo-humerala(umar) fata si profil; sau fata si axial (transtoracic)

  60

  16

  Radiografie articulatie tempuro mandibulara bilaterala

  60

  17

  Radiografie articulatie tempuro mandibulara unilaterala

  35

  18

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana(glezna) fata

  35

  19

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana(glezna) fata si profil

  60

  20

  Radiografie atlas si axis fata sau profil

  35

  21

  Radiografie atlas si axis fata si profil

  60

  22

  Radiografie baza de craniu

  35

  23

  Radiografie articulatie de profil sold

  35

  24

  Radiografie bazin fata

  60

  25

  Radiografie sold fata si profil

  60

  26

  Radiografie calcaneu bilateral profil sau axial

  60

  27

  Radiografie calcaneu bilateral profil si axial

  100

  28

  Radiografie calcaneu bilateral profil sau axial unilateral

  35

  29

  Radiografie calcaneu bilateral profil si axial unilateral

  60

  30

  Radiografie cardio-pulmonara, fata si profil

  60

  31

  Radiografie cardio-pulmonara, fata sau profil

  35

  32

  Radiografie clavicula, bilateral

  60

  33

  Radiografie clavicula,  fata, unilateral

  35

  34

  Radiografie coloana cervicala, fata sau profil

  35

  35

  Radiografie coloana cervicala, fata si profil

  60

  36

  Radiografie coloana cervicala, incidenta oblica

  35

  37

  Radiografie coloana lombara, fata sau profil

  35

  38

  Radiografie coloana lombara, fata si profil

  60

  39

  Radiografie coloana lombara, incidenta oblica

  35

  40

  Radiografie coloana trocala, fata sau profil

  35

  41

  Radiografie coloana trocala, fata si profil

  60

  42

  Radiografie coloana trocala, incidenta oblica

  35

  43

  Radiografie cot, fata sau profil

  35

  44

  Radiografie cot, fata si profil

  60

  45

  Radiografie craniu, fata sau profil

  35

  46

  Radiografie craniu, fata si profil

  60

  47

  Radiografie deget, fata sau profil

  35

  48

  Radiografie deget, fata si profil

  60

  49

  Radiografie femur, fata sau profil

  35

  50

  Radiografie femur, fata si profil

  60

  51

  Radiografie gamba, fata sau profil unilateral

  35

  52

  Radiografie gamba, fata sau profil bilateral

  60

  53

  Radiografie gamba, fata si profil unilateral

  60

  54

  Radiografie gamba, fata si profil bilateral

  100

  53

  Radiografie genunchi axial bilateral

  60

  54

  Radiografie genunchi axial unilateral

  35

  55

  Radiografie genunchi  fata si profil unilateral

  60

  56

  Radiografie genunchi  bilateral fata si profil

  100

  59

  Radiografie humerus fata sau profil

  35

  60

  Radiografie humerus fata si profil

  60

  61

  Radiografie incidenta speciala vertebra L5

  35

  62

  Radiografie mana, fata sau profil

  35

  63

  Radiografie mana, fata si profil

  60

  64

  Radiografie mana comparativ fata sau profil

  60

  65

  Radiografie mana comparativ fata si profil

  100

  66

  Radiografie mandibula de fata

  35

  67

  Radiografie mastoide(STENVERS, Schuller sau Chause)

  60

  68

  Radiografie omoplat fata sau profil

  35

  69

  Radiografie omoplat fata si profil

  60

  70

  Radiografie orbite bilaterale

  60

  71

  Radiografie pentru varfurile pulmonare

  35

  72

  Radiografie picior bilateral fata sau profil

  60

  73

  Radiografie picior bilateral fata si profil

  100

  74

  Radiografie picior fata sau profil

  35

  75

  Radiografie picior fata si profil

  60

  76

  Radiografie picior incidenta muller bilateral

  60

  77

  Radiografie picior incidenta muller unilateral

  35

  78

  Radiografie piramida nazala sau oase proprii nazale

  60

  79

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana unilateral fata si profil

  60

  80

  Radiografie articulatie tibio-tarsiana bilateral fata si profil

  100

  81

  Radiografie ram mandibula

  35

  82

  Radiografie renala simpla

  35

  83

  Radiografie sacru si coccis fata sau profil

  35

  84

  Radiografie sacru si coccis fata si profil

  60

  85

  Radiografie scafoid bilateral

  60

  86

  Radiografie scafoid unilateral

  35

  87

  Radiografie sinusuri

  35

  88

  Radiografie stern profil

  35

  89

  Radiografie torace osos fata si profil

  60

  90

  Radiografie torace osos fata sau incidenta oblica

  35

  91

  Urografie minutata cu substanta de contrast 4-6 filem 35/43+substanta contrast

  275

  92

  Histerosalpingografie (HSG) 2 filme 18/24+50 ml substanta contrast

  400

  93

  Mamografie unilaterala 2 filme 18/24 sau 24/30

  70

  94

  Mamografie bilaterqala 4 filme 18/24 sau 24/30

  120

  95

  Ecografie abdomen

  100

  96

  Ecografie pelvis

  80

  97

  Eografie abdomen + pelvis

  180

  98

  Coloana vertebrala segment

  80

  99

  Sold unilateral/bilateral

  80/100

  100

  Antebrat

  80

  101

  Total body

  250

  102

  Proteza sold unilateral/bilateral

  100/200

  103

  Evaluare coloana toracala( lateral)

  150

 • Camera de garda

  CAMERA DE GARDA
  DOTARI
  - Electrocardiograf
  - Monitor de functii vitale
  - Sistem informatic pentru inregistrarea electronica a pacientului
  PERSONAL
  MEDIC COORDONATOR
  Dr. Florestean Nelu – Costel
  Medic Specialist Medicina de Urgenta
  Doctor in stiinte medicale

  ASISTENT SEF
  As. Med. Principal Giolfan Ana – Maria
  Contact : 0372 298 789
  0372 298 711 int 189/289
  E-mail : cameradegarda@spcf2.ro